Regija

Potpisani ugovori o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike vrijedne milijun i 800 tisuća kuna

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas ugovore za sufinanciranje poticajnih mjera za zdravstvene radnike s ravnateljima zdravstvenih ustanova na području Dubrovačko-neretvanske županije.

„Svjesni smo važnosti ulaganja u kadar, s naglaskom privlačenja i zadržavanja zdravstvenih radnika te i ove godine nastavljamo sa sufinanciranjem poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije, za što je u Proračunu osigurano 1 milijun i 800 tisuća kuna“ – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Ugovor s Općom bolnicom Dubrovnik vrijedan je 480.000 kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike. Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije potpisao je ugovor vrijedan 300.000 kuna za sufinanciranje stanarine zdravstvenim radnicima. Domovi zdravlja i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije potpisali su ugovore vrijedne po 170.000 kuna namijenjene za specijalizacije, stanarine, edukacije i poticanja deficitarnih zdravstvenih kadrova.


„Ovo je jedna od najznačajnijih poticajnih mjera jer neke ustanove bez ovih sredstava ne bi uopće bile u mogućnosti uputiti svoje djelatnike na specijalizacije“ – rekao je uime potpisnika ugovora ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan te se zahvalio Dubrovačko-neretvanskoj županiji na zahvalnicama koje su svim djelatnicima u zdravstvu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za izniman doprinos u borbi protiv pandemije COVID-19 dodijeljene na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za