Regija

Potop kod Vrgorca, u trenu pale rekordne količine kiše, vatrogasci ispumpavaju kuće, zamućenu vodu treba prokuhati

“Komunalno poduzeće” iz Vrgorca koje se bavi distribucijom vode danas je izdalo priopćenje za javnost u kojem navode da se voda za piće s izvora Butina u Dusini i Banji do daljnjeg treba prokuhavati zbog zamućenja.

Oko 150 litara kiše po četvornom metru palo je jučer u Vrgorskoj krajini što je donijelo brojne probleme za stanovništvo, pa su zbog poplave u poljima za sav promet zatvorene lokalne ceste Veliki Prolog-Draževitići, te Vrgorac-Orah preko Rastoka. Pune ruke posla imali su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vrgorac”, jer je zbog velike količine vode na kolniku dio ceste kroz Orah do graničnog prijelaza s BiH bio potpuno potopljen, a gasiteljisu ispumpavali vodu iz obiteljske kuće nedaleko od graničnog prijelaza.

Je li se ovaj problem mogao riješiti prilikom izgradnje i rekonstrukcije graničnog prijelaza, svakako je pitanje za nadležne. Sad imamo situaciju da svaka obilnija kiša stvara poplave na tom dijelu ceste i potapa dio kuće.


Više od 20 krpa za skupljanje vode s parketa postavili su djelatnici Doma športova “Davor Jović” u Vrgorcu kako bi se u dvorani odigrao juniorski derbi Prve hrvatske malonogometne lige između “Vrgorca” i splitskog “Universitasa”. Vrgorskom “hramu sporta” pod hitno je potrebna velika rekonstrukcija.

Piše: Mate Primorac/Slobodna Dalmacija

Foto: Vojko Bašić/Cropix

 

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za