Regija

„POMOZIMO IM POLETJETI“ Svatko se može baviti sportom bez obzira na svoj nedostatak

U organizaciji BK Metković i Udruge Leptirići održan je humanitarni događaj „POMOZIMO IM POLETJETI“ čime je i službeno završio ovogodišnji Nertvanski đir. Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću postavljen je biciklistički poligon na kojem su djeca pokazala svoje vještine na dva kotača, a glavni dio programa bio je namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.


Za ovu prigodu za iste je nabavljen terapeutski tricikl koji im je omogućio da i oni budu dio biciklističkog sporta, te da se dokaže da se svatko može baviti sportom bez obzira na svoj nedostatak.


Zvijezda vodilja organizatora je bila integracija djece s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u društvo, a u svojoj namjeri su u potpunosti uspjeli. Djeca su uz pomoć terapeuta i organizatora prelazila poligon, a u cilju su ih dočekale prigodne medalje i pokloni. Oduševljenje i smjeh na njihovim licima bili su najveća nagrada organizatorima za ovaj hvale vrijedan događaj.

Bilo je tu i suza radosnica, jer jednostavno kad vidite da koliko je malo potrebno za njihovu sreću ne možete se suzdržati.
Za kraj ovog događaja u hotelu Narona održano je predavanje od strane potpredsjednice Udruge Leptirići Ivane Nikolac na temu integracije djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo, te maratonca Ruđera Boškovića na temu dijabetes u sportu i fair play u sportu.


Nadamo se da će ovakvih događaja u budućnosti biti još više. Iz BK Metković poručuju da je ovo samo početak jedne predivne suradnje i da sigurno neće stati na ovom događaju.

Djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom su dio našeg društva i naših života, a mi smo tu da im „POMOGNEMO POLETJETI” – poručili su iz BK Metković.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za