Regija

POLJOPRIVEREDNICI DOLINE NERETVE TVRDE: Jambo želi ozakoniti uzurpirane parcele

Zbog nezakonitog postupanja s poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu države gradska uprava Metkovića je o tome izvjestila DORH, Agenciju za poljoprivredno zamljište i Ministarstvo poljoprivrede RH.
Iako se izrijekom ne spominje, Neretljani znaju da je to zapravo prijava i protiv bivšeg gradonačelnika Stipa Gabrića Jamba. Prijavu o nezakonitostima koje još traju potpisuje aktualni gradonačelnik Božo Petrov i u njoj navodi da se prema prijavama građana, pojedinci koji uzurpirano zemljište obrađuju bez pravne osnove unutar već postojećih povrtnih kultura upravo sade trajni nasadi voćki. Na lokaciji Vrbovci su u veljači intenzivno sađene voćke a riječ je o području koje je bilo predmet natječaja za zakup parcela, ali je poništen zbog utvrđenja niza nepravilnosti prije i poslije natječaja. Grad smatra da je sadnja novi pokušaj onemogućavanja zakonite provedbe novog natječaja.
– Građani često prijavljuju nezakonitosti i pitaju me što sam učinio protiv zlouporabe zemljišta. No, ne znaju da grad za to nije nadležan te od DORH-a, Agencije i Ministarstva tražimo poduzimanje svih radnji koje će po uviđaju na terenu odgovoriti o stvarnom stanju.Držimo da uzurpatori koriste priliku pred novi natječaj kako bi za te parcele bili u povoljnijem položaju te u slučaju uklanjanja dobili naknadu za vrijednost trajnih nasada- kaže o prijavi gradonačelnik Petrov.

Tekst: www.dubrovacki.hr
Foto: www.metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za