Regija

Počelo masovno cijepljenje stanovništva u Metkoviću

Kako je i najavljeno, Dom zdravlja Metković u suradnji sa liječnicima obiteljske medicine i Zavodom za javno zdravstvo DNŽ ove subote je započeo sa provođenjem masovnog cijepljenja stanovništva u Metkoviću, prenosi portal Metković News.

Punkt za cijepljenje organiziran je u Školskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, a izvodit će ga posebno organizirani timovi cijepitelja, pod nadzorom epidemiološke službe Metković.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković, gosp. Mihovil Štimac u razgovoru nam otkriva kako je ovo prva subota i za danas je pripremljeno 400 doza Pfizer cjepiva, a u narednim danima se nada većem broju cjepiva, kako bi se procijepio što veći broj ljudi.


– Organizirani smo jako dobro. Imamo tu predstavnike Doma zdravlja Metković, Zavoda za javno zdravstvo, Crvenog križa, tako da su sve službe na terenu i rade svoj posao. Cijepimo po ordinacijama po abecedi, 45 minuta za 44 pacijenta jedne ordinacije, što je nekakav standard koji se u Hrvatskoj primjenjuje, – rekao je Štimac te dodao kako je Sportska dvorana izabrana upravo radi prozračenosti, održavanja socijalne distance te odvojenog ulaza i izlaza.

Potrebno je naglasiti da se na cijepljenje dolazi organizirano, što znači da liječnik obiteljske medicine unaprijed obavještava svoje pacijente o točno određenom terminu cijepljenja.

Izvor: metkovic-news.com