Regija

PLANIRATE IZLET ZA VIKEND? Pročitajte detaljnu vremensku prognozu

Pred nama je prvi rujanski vikend, a ako planirate izlete ili bilo kakvih boravak na otvorenom, gotovo da nemate niti jednu brigu kada su u pitanju vremenske prilike.

Naime, danas i sljedeća dva dana bit će stabilno, u većini predjela suho, a vjetar neće biti posebno jak. Temperature će biti vrlo ugodne, primjerene dijelu godine, piše Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Ujutro će biti slabe do umjerene bure, danju će puhati slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 12 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C.


Subota će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom i u većini krajeva suha. Ipak, osobito na otvorenom moru povremeno može biti povećane naoblake uz vrlo malo kiše. Tiho ili slab vjetar, na otvorenom popodne prolazno slabo jugo. Jutro svježe u Zagori, danju posvuda od 23 do 28°C.

U nedjelju djelomično sunčano i suho. Ujutro tiho ili burin, danju će zapuhati jugozapadnjak i zapadnjak, a popodne i osobito navečer bura u jačanju. Bit će malo toplije.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, sljedeći tjedan nas očekuje stabilno uz dosta sunca. Danju će biti vrlo toplo, a u nekim područjima bit će i “laganih” vrućina s temperaturama oko 30 stupnjeva. U ponedjeljak vjetrovito, a od srijede smirivanje vjetra.