Regija

PLANIRATE AKTIVNOSTI ZA VIKEND? Donosimo detaljnu vremensku prognozu

Sada je već prilično vjerojatno, ovogodišnji travanj bit će prvi značajno hladniji mjesec od prosjeka nakon duže vremena. Sjeveroistočno visinsko strujanje se održava nad našim dijelom Europe već neko vrijeme, a čini se i da neće skoro završiti. Ipak, hladnoće kakve smo imali u prvom dijelu mjeseca više nisu na vidiku.

Kako piše portal Dalmacija danas, kraj tjedna donosi više oblaka u odnosu na prethodne dane, no kiše će uglavnom biti malo.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i suho vrijeme. Ujutro i navečer bit će slabe do umjerene bure, a danju će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Jutro će biti prohladno za dio godine s minimalnim temperaturama od -1°C ponegdje u Zagori do 8 stupnjeva ponegdje na otocima. Najviše dnevne temperature bit će od 12 do 17°C.


Subota će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Općenito će biti oblačnije prema kraju dana. Na sjeveru Dalmacije suho, na jugu povremena kiša, a u srednjoj će kiše biti u drugom dijelu dana južnije od Makarske. Puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura. Najviše dnevne temperature bit će od 12 do 18°C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno, tek povremeno uz slabu kišu. Snijega će povremeno biti samo iznad 1500 metara. Ujutro će još biti umjerene bure, popodne umjeren di pojačan levant. Ujutro manje hladno, danju će biti nekoliko stupnjeva svježije u odnosu na subotu.

Sljedeći tjedan bit će nestabilan. Iako će biti malo toplije, i dalje malo hladnije od prosjeka. Od četvrtak jačanje juga i nove oborine.

Autor: RADE POPADIĆ / Foto: MeteoAdriatic