Regija

Petrove, daj nam novac za ogrjev!; Petrov: Javite se Dobroslaviću

Budući da Dubrovačko-neretvanska županija još nije doznačila novac za ogrjev socijalno ugroženim građanima, pedesetak korisnika ovog oblika pomoći na području grada Metkovića od nadležnih institucija traže da im se isplati prijeko potreban novac. Radi se o pojedinačnim iznosima od oko 950 kuna namijenjenim za kupovinu ogrjeva socijalno ugroženima.

Budući da nam građani Metkovića koji su ostvarili pravo na novčanu pomoć za kupnju ogrjeva i dalje stalno dolaze s pitanjima kada će im novac biti uplaćen na račun, prisiljen sam reagirati i obrazložiti zašto se to još nije dogodilo, istaknuo je gradonačelnik Božo Petrov.

’Politički obračun’
– Vjerojatno mnogi ne znaju da tu nije riječ o gradskome novcu, nego novcu što ga je Ministarstvo socijalne politike i mladih uplatilo Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a ona ga je bila dužna prebaciti na račun Grada Metkovića, koji je, prema rješenjima Centra za socijalnu skrb, Metković taj novac trebao raspodijeliti socijalno ugroženima na području grada, pojasnio je Petrov.


– Kako ovih dana kruže glasine da je metkovska gradska vlast nesposobna jer nije u stanju natjerati Županiju da na gradski račun uplati novac za ogrjev, a koje potenciraju vodeći ljudi lokalnoga HDZ-a, zgražavam se nad time da se u svrhu političkih obračuna s aktualnom vlasti koriste naši socijalno najugroženiji sugrađani, rezolutan je Petrov u priopćenju upućenom javnosti.

– Budući da Županija novac nije isplatila ni ostalim jedinicama lokalne samouprave, neovisno o tome tko obnaša vlast u njima, razvidno je da iza neisplate novca za ogrjev ne stoje politički razlozi. Međutim, bez obzira na to što stajalo iza neisplate novca korisnicima, želim javno upozoriti da je Županija taj novac dužna uplatiti na račun Grada Metkovića i čim se to dogodi on će biti proslijeđen korisnicima.

Ako se to ne dogodi u najskorije vrijeme, bit ćemo prisiljeni, zbog zaštite naših socijalno ugroženih sugrađana, reagirati prema nadležnim institucijama, zaključio je gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov.

Povećan broj potrebitih
Međutim, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji doznajemo da se ove godine pojavio veći broj korisnika s rješenjima centara za socijalnu skrb kojima pripada novac za ogrjev dok je Ministarstvo socijalne politike i mladih doznačilo isti iznos sredstava kao i prošle godine.

Stoga Županija i župan Nikola Dobroslavić moraju osigurati razliku novca iz vlastitih prihoda ili umanjiti pojedinačne iznose, što ne odgovara korisnicima ovakvog oblika socijalne skrbi.

 

Tekst: Stanislav Soldo
Foto: CROPIX

www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za