Regija

Peticija da se dolina Neretve i Hercegovina izuzmu od mjera samoizolacije

Grupa građana pokrenula je peticiju kojom traži da se stanovnici Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH i stanovnici Vrgorca, Imotskog, Metkovića i Ploča u Hrvatskoj izuzmu od najavljene mjere samoizolacije prilikom prelaska granice.

Tekst peticije prenosimo u cijelosti:

Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze sa teritorija BiH u RH tražimo da se od evenualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH  izostave od samoizolacije pri ulasku u RH zbog extremno dobre epidemiološke stuacije u istoj kao da se i žiteljima gore navedenih gradova dozvoli ulazak na teritorij ŽZH bez obaveze odlaska pri povratku u RH.


Gore navedene navode možete provjeriti u svakodnevnoj statistici novozaraženih i trenutno zarazenih u ŽZH te se uvjeriti u nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju.

Kako ne bi došlo do zlouporabe uvjet za prelazak je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u istim zadnjih godinu dana.

Unaprijed zahvaljujemo za razmatranje peticije jer će samom spoznajom o broju zaraženih u zadnjih mjesec dana u ŽZH BiH 9 (devet) osoba od kojih je jedna zaražena u RH peticija biti uvažena od strane medicinske struke.

Peticiju možete potpisati putem sljedeće poveznice – https://www.peticije.online