Regija

Pejar: „Sigurni smo da kvaliteta naših studenata na budućim poslovima neće ostati nezapažena. A u to smo se i uvjerili…“

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i ove godine organizira Sajam poslova, koji će biti održan u petak, 10. ožujka, s početkom u 11 sati u amfiteatru Sokrat.

Ovo je četvrti put da se Sajam sezonskih poslova organizira u Mostaru. Sajam će biti organiziran kao susret između studenata i poslodavaca gdje se studentima nastoji olakšati pronalazak sezonskog posla, priopćili su organizatori. Cilj Sajma poslova 2023. je povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad.

Ante Pejar – glasnogovornik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru kaže kako s ponosom najavljuje četvrti sajam poslova, tvrdi da i ove godine imaju velika očekivanja, te dodaje kako su u Studentskom zboru zadovoljni velikim odazivom studenata prethodnih godina, ali i učinkovitošću samog sajma.


„U Studentskom zboru smatramo kako student uvijek treba biti na prvom mjestu i u fokusu. Organiziramo i provodimo razne aktivnosti, te se svakodnevno borimo za: bolje obrazovanje, povećanje kvalitete studentskog života i veća prava studenata- koja su trenutno na nezadovoljavajućem nivou. Ovo je jedan od naših važnijih strateških projekata jer direktno spajamo studente s poslodavcima, a sigurni smo da kvaliteta naših studenata na budućim poslovima neće ostati nezapažena. A u to smo se i uvjerili prethodnih godina dobivajući pozitivne povratne informacije od samih poslodavaca“ – istakao je Ante Pejar, glasnogovornik SZSUM-a.

Ove godine sajam je proširen i na srednje škole, ali i sve ostale zainteresirane mlade osobe. Uz to najavljuju i veći broj izlagača na Sajmu.

Na Sajmu će poslodavci imati priliku predstaviti djelatnosti iz kojih dolaze i svoje potrebe za radnom snagom, dok će studenti biti upoznati sa svim uvjetima koje traže poslodavci i izravno dobiti potrebne informacije. Svaki student koji želi lakše pronaći sezonski posao trebao bi posjetiti Sajam poslova 2023. i iskoristi priliku da upozna brojne potencijalne poslodavce sazna sve važne informacije na jednom mjestu.

“Budući da smo svjedoci sve češćeg nedostatka radne snage, pogotovo u sektorima turizma i ugostiteljstva, s jedne strane, i izazova pronalaska sezonskog posla s druge strane, s oduševljenjem smo prihvatili suradnju s HGK, jer oni su predložili ovaj događaj s ciljem kako bi pomogli mladoj populaciji pri pronalasku sezonskog posla” -priopćili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Na samom kraju pozivaju sve zainteresirane studente kao i ostale osobe da posjete Sajam poslova u petak u 11:00.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za