Regija

OSTAJU U KINI Odgođen povratak zaposlenika kineske tvrtke koja gradi Pelješki most

Zaposlenici kineske tvrtke China Road and Bridge Corporation (CRBC), izvođača radova na Pelješkom mostu, koji su ranije otputovali kući na odmor i radi proslave Nove godine, do daljnjega ostaju doma. Dr. Miljenko Ljubić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, kaže kako su dobili informaciju o odgodi povratka zaposlenika CRBC-a u Hrvatsku, a upravo zbog situacije s koronavirusom.

– Oni se neće vratiti u Hrvatsku kako je planirano u roku od 15 dana. Njihov je povratak odgođen do daljnjega – kaže dr. Ljubić.

Informaciju o odgodi povratka CRBC-ovaca potvrdio je i njihov glasnogovornik u Hrvatskoj, Mario Tevšić. Uprava je odlučila, kaže Tevšić, da svih 12 radnika s Pelješkog mosta koji su otišli kući na odmor tamo i ostaju dok se stanje u Kini ne stavi pod kontrolu.


Grupa kineskih turista, među kojima je bilo 18-ero upravo iz Wuhana, žarišta koronavirusa, jutros je iz Neuma krenula na put prema Sarajevu. Zavod za javno zdravstvo BiH je službenicima granične policije podijelio maske i rukavice za jednokratnu upotrebu s uputom da ih koriste tijekom provjere putovnica svih putnika koji dolaze iz zahvaćenih područja, prenose tamošnji mediji.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska raspolaže podatkom kako je od 13. do 27. siječnja ove godine na ovom području prijavljeno 266 kineskih državljana na kratkotrajnom boravku.

dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za