Regija

OPUZEN: Građani protiv nepotizma u zapošljavanju

Opuzen by metkovic-news.com

Ogorčeni građani Grada Opuzena, kako stoji u potpisu predstavke upućene na više adresa, ukazuju na navodni nepotizam u zapošljavanju rodbine i prijatelja gradskih čelnika Opuzena u gradske i državne institucije. Navodi se konkretan aktualni primjer radnog mjesta domara u OŠ Opuzen, o čemu među ostalima informiraju nadležna Ministarstva, Držano odvjetništvo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, pa i predsjednika HDZ-a stranke koja je na vlasti u Opuzenu.

Prenosimo predstavku u cijelosti:

U našem malom gradu Opuzenu godinama cvjeta nepotizam u zapošljavanju najbliže rodbine i prijatelja gradskih čelnika u svim gradskim i državnim institucijama.


Najnoviji primjer je radno mjesto domara u Osnovnoj školi Opuzen, koje je upražnjeno još od 1. ožujka 2014., kada je u mirovinu otišao dotadašnji izvršitelj Milan Babić.

Sve do danas nije raspisan natječaj za slobodno radno mjesto domara, iako Grad Opuzen i okolica vrve slobodnim i nezaposlenim stručnjacima koji u toj branši imaju odlično i provjereno radno iskustvo.

Doznajemo kako je Zlatko Sušan, ravnatelj Osnovne škole Opuzen, na neslužbene upite o mogućem popunjavanju radnog mjesta domara nervozno odgovorio: „Što me to pitate kad znate da je o tome već na drugom mjestu odlučeno!“.

Naime, iz pouzdanih izvora se doznaje kako je to radno mjesto unaprijed namijenjeno Dariju Kapoviću, sinu sestre gradonačelnika Ive Mihaljevića.

Štoviše, navedena osoba uopće nema potrebnu školsku spremu za traženo radno mjesto (SSS), već ubrzano dovršava stručno obrazovanje, pa se raspisivanje natječaja nepotrebno odugovlači sve dok on ne dobije potrebnu srednjoškolsku diplomu.

Molimo vas da u okviru svojih ovlasti poduzmete sve da i u ovom zabačenom zakutku Lijepe naše profunkcioniraju pozitivni propisi RH i da se po načelu jednakih šansi omogući svima zainteresiranima da se natječu i dobiju spomenuto radno mjesto, neovisno o rodbinskim i prijateljskim vezama s gradskim čelnicima Opuzena.

Unaprijed zahvalni na svemu poduzetom,

U Opuzenu, 10. srpnja 2014.

Ogorčeni građani Grada Opuzena

Tekst i foto: www.metkovic-news.com