Regija

Oprez: još nije ni stiglo ljeto, ali će temperature u Dalmaciji sljedećih dana dosezati čak 37 stupnjeva

Vrućina koja je nastupila, uz uglavnom suho vrijeme, omogućuje u nekim krajevima aktivnosti koje su u ovo doba godine uobičajene. Vruće uz dosta sunca bit će i sljedećih dana kada će vjerojatno biti onih koji će se žaliti na sparinu, osobito u urbanim sredinama, navodi za HRT dipl. ing. Krunoslav Mikec.

Vrućina se nastavlja idućih dana, još s malo višom temperaturom. Očekuje se uz to uglavnom sunčano uz malu vjerojatnost za poneki pljusak s grmljavinom u dane vikenda te malo veću početkom tjedna kada lokalno može biti izraženijih pljuskova pa i nevremena.

Na moru vruće te pretežno sunčano, samo na sjevernom dijelu uz mogućnost za neverin, posebno u ponedjeljak. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak, osobito u subotu, te jugozapadnjak i zapadnjak, a početkom tjedna okrenut će vjerojatno duž većeg dijela obale na jugo.


Posljednji dani kalendarskog proljeća bit će obilježeni pravom ljetnom vrućinom pa će sigurno bilo kakav oblik osvježenja dobro doći. Pritom neće biti potpuno stabilno, no pljuskovi koji su izgledni ne bi trebali biti česti ni raspostranjeni.