Peta sezona Seoske gozbe od nedjelje 24.rujna kreće na HRT 1 u terminu s početkom u 16,45 sati. Gastroputopis u kojem ćete upoznati 7 iznimnih žena i njihovih 7 obiteljskih gospodarstava. Sedam hrvatskih krajeva od sjevera do juga. U prvoj emisiji žene idu u posjet Novoj Ljeskovici kraj Požege, dok u Neretvu i Vrgorac dolaze kao šećer na samom kraju, u sedmoj emisiiji.

U svakoj epizodi dakle žena domaćin predstavlja svoj OPG, aktivnosti i proizvode na njemu,ali se ženama kao i gledateljstvu predstavlja i sama regija iz koje domaćica dolazi.

Vrgorac i Neretvu, kako sama kaže, sa strahom i strepnjom da dovoljan broj puta kaže koliko je to vrijedan narod, predstavlja Lora Mihaljević i OPG Lozo, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Mihaljević.
Upitali smo je kako je uopće došlo do tog sudjelovanja. “ajme…uvalila me prijatejica Doroteja, a ja sam samo govorila: što ću vam ja..pa znate li vi koliki veliki i uspješni Opg-ovi u Neretvi i Vrgorcu rade… Nakon interesiranja baš za Lorine praline, proizvod kojeg je patentirala prije koju godinu, kao i pesto, namaz od češnjaka uz praline,kaže ušla je u tu avanturu, zbog koje joj danas nimalo nije žao, dapače, bogato iskustvo, poznanstva i doživljaji upoznavanja bogate tradicije Lijepe naše, bile su joj vjetar u leđa za nove vizije i planove. Ima nas još koji snujemo, koji radimo dan i noć. Ima nas još koji smo sretni što smo oživjeli stare ledine, kaže Lora nakon što je kroz taj dugi period snimanja upoznala tih iznimnih 6 žena.” – rekla nam je Lora.

Milijun je dogodovština kroz razdoblje snimanja bilo, smijeha i lijepih trenutaka. Pa tako pamti Lora smijeh žena kad je ugledala mehanizaciju na slavonskim poljima. “Ljudi moji, koliki traktori. Vidi kako sve lijepo rade. Mislim si u galvi, bolje Lora šuti da ti u konobi malog Goldonija, podkategorija Metuzalem imaš hahaah”, ali kasnije s ponosom sam isticala da eto i bez nekih poticaja države i bez posebne mehanizacije i dalje opstajemo i stvaramo. Naš najveći poticaj je naša želja, ističe Lora.

Opg Lozo obitelji Mihaljević, Lora i Davor kao domaćini rado su ženama prikazali neke od znamenitosti, pa su tako slavonke, zagorke i istrijanke zaveslale lađu, ali i kušale vrgoračko vino i pršut. Kao baš šlag na torti bila je sedma po redu emisija, ta u kojoj je predstavljena južna regija, gdje je OPG Lozo na kominskom ušću kroz svoju večeru pružio, kako su rekle žene, atmosferu raja. “Lako ti je nama bilo pružiti im posebnu atmosferu kad smo Bogom dani ovakvom plažom, prirodom”, rekla je Lora nadodavši da za kategoriju nagrade koju je u emisiji ponijela velike zasluge daje vrhunskom neretvanskom Masterchefu, kojeg nije htjela imenovati, jer je, kako kaže, već previše i odala.

Gastroputopis kreće s emitiranjem sad u nedjelju, 24.rujna s početkom u 16.45. Kad smo ju upitali želi li uz ovu najavu još nešto nadodati, rekla je: “Ljudi moji, je ne znam što će i kako oni montirati. Ja sam bila iskrena i onakva kakva jesam, a svaku sam priliku koristila da kažem cijeloj Lijepoj našoj koliko smo vrijedan kraj. To stvarno i mislim. Od vrgoračkog do neretvanskog kraja.. I da je samo malo više složnosti, uz ovoliko spremnosti za rad i žrtvu, gdje bi bili. Eto..gledajte, bit će stvarno zanimljivo. Ja neću gledati, jer znam da sam imala milijun bisera, jer sam jako brzo zaboravila na kamere i bila brutalno iskrena, pomalo naivna i smiješna i pravo se pribojavam što će sve biti smontirano hahaha”.