Regija

Operativna suradnja dviju susjednih policijskih uprava

Policija

U srijedu, 13. listopada u Mostaru je održan radni sastanak Ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađana Bevande i načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića.

Dva izaslanstva su na radnom sastanku razgovarali o operativnoj suradnji u oblasti borbe protiv kriminaliteta zbog  čega je sastanku prisustvovao i voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

Veliki dio područja naše Županije graniči s Hercegovačko-neretvanskom županijom tako da je ova suradnja dviju policija svakodnevna, tiha, ali vrlo učinkovita. U prilog tome govore statistički pokazatelji s obje strane granice u pogledu zapljena droge, sprječavanja nedopuštene trgovine i ilegalnih migracija.


Kriminal ne poznaje granice, stoga je suradnja nužna kako bi se učinkovito suzbio kriminal i sigurnost građana podigla na najveću moguću razinu.

Na ovom sastanku su se razmijenile i vrlo konkretne operativne informacije koje će svakako pridonijeti većoj sigurnosti što je zajednički cilj obje policijske uprave.