Regija

Općina Pojezerje uspješno realizira svoje projekte, bez kune duga

Općina Pojezerje na krajnjem sjeverozapadu Dubrovačko-neretvanske županije uspješno realizira svoje projekte i teži još bržem razvoju svih naselja te poboljšanju kvalitete života ljudi.

Unatoč pandemiji poljoprivrednici vrijedno rade u svojim vinogradima i u voćnjacima ,vjerujući da će uspjeti plasirati svoje grožđe i druge proizvode, ako ne sve onda većinu uroda.

Općinska tijela na čelu s načelnikom Borom Dominikovićem ostvaruju gotovo sve zacrtane planove u smislu izgradnje komunalne infrastrukture.


Završena je zamjena visokonaponske mreže a postavljena je nova Led javna rasvjeta u većini naselja čime su smanjeni troškovi za pozamašan iznos, odnosno ostvarena je ušteda.

Uređuju se i neke vrlo opasne prometnice kako bi se smanjio broj prometnih nezgoda i povećala sigurnost stanovnika.

Ministarstvo državne imovine poklonilo je Općini zgradu bivšeg društvenog doma u Kobiljači koja će se vjerojatno rušiti kako bi se izgradio novi , ljepši i funkcionalniji objekt za više namjena.

Najvažnija je svakako vijest, da Općina Pojezerje nikome nije dužna, niti jedne lipe.

To je znak da se sa sredstvima transparentno i odgovorno raspolaže, a ta spoznaja otvara i nove mogućnosti namicanja sredstva iz državnih ili županijski,pa i europskih fondova.

Više podataka o realiziranim i novim općinskim planovima znat će se povodom proslave blagdana sv.Roka i Dana općine, prenosi metkovic-news.com