Regija

Općina Gradac u potpunosti podržava stav i poteze grada Makarske kojim se upozorava na stanje Doma zdravlja

“Općina Gradac u potpunosti podržava stav i poteze grada Makarske kojim se upozorava na stanje Doma zdravlja Makarska koje je blago rečeno sramotno” – poručuje na svojim službenim stranicama Općina Gradac te nastavljaju:

“Dom zdravlja je ustanova koju Splitsko-dalmatinska županija kao osnivač i upravitelj već godinama zapušta! Naše stanovništvo nema osnovnu razinu zdravstvene zaštite i to su činjenice.

Nismo protiv ulaganja u druge krajeve županije, dapače, međutim prostor Makarske rivijere se sustavno zapušta godinama te se osjećamo kao građani drugog reda. Ako nije tako, neka se pokažu brojke, odnosno investicije SDŽ-a na prostoru Rivijere, jer brojke jedinu istinu govore.


To se isčitava i na primjeru Doma zdravlja, ali i na primjerima puno bližima nama, tunelu Ravča-Drvenik koji se sustavno preskače i marginalizira i stanju Ambulante u Gradcu koja je u još gorem stanju nego makarski Dom zdravlja.

Nadalje, neprihvatljivo je da onkološki pacijenti moraju putovati u Split da bi izvadili krv.

Neprihvatljivo je da vrata hitne pomoći budu zaključana kad T1 ode na teren, stoga mi (Grad Makarska i općine s Rivijere) moramo financirati T2.

Neprihvatljivo je da osnovna radiološka pretraga RTG ne radi cijeli dan.

Slažemo se s stavom Grada da se mora prestati osnovnu razinu zdravstvene zaštite nazivati nadstandardom, jer to nije ni osnovni standard.

Stanovništvo Makarske rivijere ne zaslužuje takav tretman županijske vlasti te pozivamo na hitno rješenje svih problema, počevši od Doma zdravlja u Makarskoj, kao i zgrade Ambulante u Gradcu, pogotovo s obzirom koliko prostor Rivijere doprinosi proračunu županije” – zaključuju svoj dopis iz Općine Gradac.

Podsjetimo, makarski gradonačelnik Zoran Paunović na Facebooku se obratio županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu u vezi zdravstvene njege u Makarskoj i na ostatku rivijere:

“Župane Boban, zašto su vam građani Makarske i cijele rivijere zadnja rupa na svirali? Što smo vam napravili da nas tiho ‘gušite’? Dom Zdravlja Makarska je ustanova koju Splitsko-dalmatinska županija kao osnivač i upravitelj već godinama namjerno zapušta! Naše stanovništvo nema osnovnu razinu zdravstvene zaštite!

Neprihvatljivo je da onkološki pacijenti moraju putovati u Split da bi izvadili krv. Neprihvatljivo je da vrata hitne pomoći budu zaključana kad T1 ode na teren, stoga mi moramo financirati T2. Neprihvatljivo je da osnovna radiološka pretraga RTG ne radi cijeli dan. Prestanite osnovnu razinu zdravstvene zaštite nazivati nadstandardom!” objavio je Paunović na Facebooku.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za