Regija Zabava

Općina Gradac slavi blagdan sv. Mihovila, donosimo program događanja

Tradicionalni blagdan Sv. Mihovila, sveca zaštitnika Gradca, koji na jedan način označava konac turističke sezone, ove godine proslavlja se na poseban način, s izuzetno bogatim programom.

Trodnevnica sa završnom procesijom i sv. misom na sam dan Sv. Mihovila, jesu tradicijski, religiozni dio ove višednevne manifestacije. Onaj svjetovni, sportski i zabavni, uključuje turnire malog nogometa i balota, dječje predstave i promociju knjige, a svoj vrhunac ima u Večeri dalmatinske pisme i makedonskog folklora – nastupu folklornog ansambla Pletenka iz Bitole i lokalnih izvođača (VS Gradac i Klapa Viole Drvenik) u četvrtak, 29.9.

Dan poslije očekuje nas koncert Mjesnog odbora.


Mjesni Odbor” broji 8 članova i svira spoj otočnog rocka, funka, polke i reggae-a uz tekstove na materinjem dijalektu…Dosad su snimili dva albuma DISCO CUBA na kojem se nalazi i hit “MANDE MANDE” ,te DIVJE SIME koji je izasao 2013. Mjesni odbor ostvaruje uspješnu suradnju s poznatim splitskim glazbenikom i producentom Tomislavom Mrduljašem te snima ˝Rose˝ s kojim osvaja 2.nagradu publike na splitskom festivalu 2018. Mjesni Odbor iza sebe ima brojne koncerte i gostovanja na radiju i televiziji. Pjevač, osnivač i autor Mjesnog Odora je poznati radijski voditelj Siniša Garbin.

“Atmosfera na koncertima je živa i vesela, sviramo od gušta i volimo sve šta je fermentiralo …”

Dovoljno da se svi dobro zabavimo, a ako bude kiše, nešto će se prebaciti za sljedeće dane, poručuju iz TZ Općine Gradac, organizatora.

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za