Regija

Općina Gradac bez struje skoro 12 sati, načelnik s hotelijerima najavljuje tužbu protiv HEP-a

U ponedjeljak navečer, oko 10,15, na području općine Gradac nestalo je struje, a izuzev Gradca, bez struje su i jutros Brist, Drvenik, Podaca i Zaostrog. Prva informacija jučer od strane HEP-a bila je da se kvar dogodio na Sućurju na Hvaru, no nakon ispitivanja  opskrbljivač strujom obznanio je kako da se ipak radi o 35-kilovolntom vodu koji vodi iz Opuzena za Gradac. Jutros je čak na stranici Općine Gradac objavljena fotografija voda koji, kako se vidi na snimci, još uvijek – gori. – Razlog i način nećemo nagađati, to ostavljamo policiji, naveli su, piše Makarska Danas.


Neslužbena verzija koja je došla do nas jest da je, nakon gola kojeg je dala Hrvatska u utakmici s Italijom, netko pucao i pritom pogodio dalekovod.

No radilo se o incidentu ili ne, činjenica je da je Općina Gradac najavila tužbu protiv HEP-a. Pozvali su i hotelijere te ugostitelje da se pridruže tužbi za pretrpljenu štetu, a kako jutros doznajemo od samog načelnika Matka Burića, većina njih je suglasna.

– Zvao sam odvjetničko društvo i sastavljamo tužbeni zahtjev. Općina Gradac je prije pandemije bila šesta jedinica lokalne samouprave u županiji po broju noćenja, a sad nam se događa da nam turisti odlaze. Naime, već sedam godina uporno pritišćem HEP da rekonstruiraju trafostanicu u Bristu te da se spojimo na 110-kilovoltni vodiz Makarske. Tim bismo prstenovanjem osigurali primanje struje s obje strane i u ovakvom slučaju ne bismo ostali bez opskrbe strujom. Mislim da će ovo biti dovoljan pokazatelj da se trgnu i naprave što sam ih godinama molio, ogorčen je Burić.

Šteta je, kako veli, ogromna. Načelnik se pita tko će platiti štetu ugostiteljima za propalu hranu, trgovcima jer nisu mogli raditi i uopće cijeloj destinaciji koju su od jučer napuštali turisti.

Ivona Ćirak /foto Općina Gradac

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za