Regija

Održani 10. Dani Neretve u Zagrebu

Već deset godina za redom, početkom listopada, u Zagrebu se održavaju Dani Neretve. Tako je bilo i ove godine kada su se u hotelu International održali, jubilarni, 10. Dani Neretve,a sve  u organizaciji instituta za promicanje i razvoj doline Neretve.

Manifestacija je započela podjelom mandarina potrebitima. Ove godine mandarine su donirane Caritasu župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Samostanu Karmelićanki Božanskog srca Isusovog, odnosno domovima za nezbrinutu djecu na Vrhovcu i u Hrvatskom Leskovcu, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri te KB Sveti Duh.

U večernjim satima održan je okrugli stol na temu “Prometna infratruktura i povezanost doline Neretve” uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Predsjednik uprave HAC-a Boris Huzjan predstavio je nastavak izgradnje autoceste prema Dubrovniku uz naglasak kako je to najteža dionica autoceste. Branko Bačić, kao podpredsjednik Vlade RH izjavio je da je Neretva geostrateška točka Hrvatske.


Tijekom cijele manifestacije mogla se pogledati izložba slika Neretvanina Ede Unkovića s mediteranskim motivima.

Nakon okruglog stola druženje se nastavilo uz neretvanske specijalitete i vina neretvanskih vinara, Volarević i Prović.

Dodatno, u sklopu ovogodišnje manifestacije prikupljala su se i sredstva za financiranje rada hrvatske akademske kiparice Dijane Ive Sesartić za VIII. postaju Križnog puta u Podgradini. Riječ je o značajnom umjetničko-sakralnom projektu koji je od velike kulturne važnosti za Dolinu Neretve.

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve posebno zahvaljuje donatorima i sponzorima koji su podržali rad i ovu humanitarnu manifestaciju, a to su: HUP Zagreb, Maistra, Specijalna bolnica Svjetlost, Groupama Osiguranje, Končar D&ST, Naftni terminali Federacije, Blitz Cinestar, D-Marin Grupa Hrvatska, Agro Neretva, Infomont, Boogie Bakery, Grad Ploče, Grad Metković, Grad Opuzen, Općina Slivno, Općina Kula Norinska, Općina Zažablje, Općina Pojezerje, Dubrovačko-neretvanska županija, Premifab, Jasenska, Frigo Bonsai, Partner Zaštita, Media Servis, Vinarstvo Prović, Vinogradi Volarević, Antonio Volarević i Ploče Online.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za