Regija Županija

Odobreno 60 tisuća eura za nastavak uređenja društvenog doma u Kobiljači

Nastavljaju se ulaganja u izgradnju društvenog doma u naselju Kobiljača u općini Pojezerje zahvaljujući 60 tisuća eura bespovratnih sredstava odobrenih u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2024. godinu.


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je projekt ‘Izgradnja društvenog doma u Kobiljači – faza 3.’ koju je za Dubrovačko-neretvansku županiju pripremila Regionalna agencija DUNEA, a kojim će se nastaviti započeti građevinsko-zanatski radovi, postaviti elektroinstalacije kao i ukupni sustav odvodnje.

Cilj projekta je osigurati primjeren prostor koji će služiti kao središte društvenog života u Kobiljači gdje je dosad nedostajao prostor za okupljanje i organizaciju kulturnih događanja.

Izgradnja društvenog doma u Kobiljači započela je kroz prethodne dvije faze projekta, gdje su kroz fazu 1 provedeni radovi uklanjanja stare građevine te potom postavljanje temelja i betnoske konstrukcije, a kroz fazu 2 odrađeni su građevinsko-obrtnički, krovopokrivački i limarski radovi na hidroizolaciji krovne menbrane te izvođenju toplinske fasade. Ove faze sufinancirane su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, što svjedoči o važnosti i podršci ovog projekta na višim razinama.  

Važnost izgradnje društvenog doma u naselju Kobiljača ima širok utjecaj na život lokalnog stanovništva. Prvenstveno, izgradnja društvenog doma pruža mještanima Kobiljače adekvatan prostor za okupljanje i organizaciju kulturnih događanja. Do sada nedostatak takvog prostora ograničavao je mogućnosti zajednice za socijalnu interakciju i organizaciju aktivnosti. Novi društveni dom postat će središte društvenog života u ovom naselju, omogućujući mještanima da se okupljaju, razmjenjuju ideje, organiziraju manifestacije te promiču kulturnu baštinu ovoga kraja.

Tekst i foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za