Regija

Odjednom se “našao” novac za plaćanje dugova zaposlenicima

Ovršen je račun hitne koja brine za oko 115 tisuća stanovnika i najmanje 60 tisuća turista koji u ovom trenutku borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Račun Zavoda za hitnu medicinu ovršen je zbog starog duga prema djelatnicima Hitne – za prekovremene sate, javlja Dnevnik.hr


Na računu Zavoda nema potrebnih sredstava za naplatu, tu su i sudski toškovi i kamate. Pesude su pravomoćne već više od godinu i pol.

“Jutros su kolege iz ureda odnijele nekih 50-ak ovrha na Finu, nešto malo više od 50 tisuća eura, kroz dan ili dva bi Fina to trebala izuzeti s računa Zavoda”, rekao je odvjetnik Igor Zekić.

Sredstva su pronađena

“Prije točno dva mjeseca i Dubrovniknet je pisao o opasnosti od blokade računa Zavoda za hitnu medicinu DNŽ. Nitko nije reagirao, a Ministarstvo nam čak nije ni na upit odgovorilo, no jučer nakon što su ovrhe poslane, na upit novinarka Nove TV Paule Klaić Saulačić, župan je kao rješenje najavio ekspresni zajam od banke, a iz Ministarstva, su odgovorili kako će novac dati HZZO – kojem ravnatelj Zavoda, Luka Lulić, piše već mjesecima, kao i Županiji i Ministartvu. Sve se riješilo nakon novinarskog upita.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za