Regija

Od iduće godine let Dubrovnik – Philadephia

Dubrovnik će od iduće godine biti povezan sa Sjedinjenim američkim državama, točnije s američkim gradom Philadelphijom. Letovi će početi 7. lipnja, a prometovat će se do 27. rujna, tri puta na tjedan. Za Philadephiu letjet će kompanija American Airlines.

Iz Zračne luke Dubrovnik u prioćenju za javnost napisali su kako uspostavljanje ovog leta znači i da će “Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim američkim državama, a zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlinesa”.

Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja „Oneworld“ i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika. Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.


Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji je najveće čvorište American Airlines-a na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države. U ime American Airlinesa potpredsjednik kompanije za planiranje letova Vasu Raja izjavio je:

– Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami. – rekao je Raja, stoji u priopćenju ZL Dubrovnik.

“S obzirom na sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a na dubrovačko područje, ovo smatramo golemim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku.” – stoji u priopćenju ZL Dubrovnik.

Tekst: V.S. / dubrovnikpress.hr
Foto: LoadedAaron / Flickr