Regija

Od četvrtka se u splitskom KBC-u obustavljaju sve operacije koje nisu hitne

Kako Slobodna Dalmacija doznaje od pouzdanog izvora u KBC-u Split, po svemu sudeći će od četvrtka u splitskoj bolnici biti obustavljene operacije hladnog pogona i splitski će liječnici operirati samo hitnoće.


To je odluka koju se trebalo i očekivati, a nju će, prema svemu sudeći izreći na sutrašnjoj konferenciji za novinare prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj splitske bolnice.

Ukoliko zaista budu obustavljene sve operacije hladnog pogona, bit će to veliki udarac kako za KBC Split, ali i za sve pacijente koji bi u normalnim okolnostima mogli neometano doći na svoj red za operaciju.

Što se tiče brojki hospitaliziranih od Covida u KBC-u Split valja reći da ih je danas na liječenju 125 i da je njih 30 na respiratoru. No, to već znamo, ali ono što ne znamo jest činjenica da je od njih 125 koji su hospitalizirani, samo 10 posto onih koji su cijepljeni, što bi značilo da je 12 takvih u bolnici. I opet svih tih 12 ljudi koji su se cijepili, a ipak završili u bolnici od Covida je teško bolesno, odnosno njihove osnovne bolesti su razlog zbog kojeg su dobili Covid, iako su se cijepili. Svi oni su ili hematološki bolesnici ili imaju neko maligno oboljenje, pa njihovi organizmi iz tih razloga nisu dali dobar imunosni odgovor na cijepljenje.

Što se tiče ovih 30 na respiratoru i s njima je situacija ista. Od te brojke, ponovno 10 posto njih je cijepljeno, što bi značilo da je troje cijepljenih bolesnika završilo na respiratoru. Ostalih 27 na respiratorima nije cijepljeno, piše Slobodna Dalmacija.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za