Regija

Obnavlja se Neretvanska kneževina

maraton ladja

Godinama se govori kako Metković od najatraktivnijega događaja na Maratonu lađa, a to je njegov start ispod Lučkoga mosta, ima vrlo malo koristi. Nakon što lađe zamaknu iza riječnoga zavoja ljudi se uglavnom raziđu jer se više ništa ne događa. Grad Metković i Turistička zajednica Grada Metkovića odlučili su ove godine u dane Maratona pokrenuti četverodnevnu manifestaciju nazvanu Dani Neretvanske kneževine, koja bi trebala postati tradicionalna.
Radi se manifestaciji koja je osmišljena u svrhu revitalizacije povijesne i tradicijske baštine našega kraja. Njezina osnovna zadaća je prirediti domaćemu stanovništvu i gostima nezaboravno iskustvo koje će se povezivati s postojećim brendom Maraton lađa na Neretvi. Želja organizatora je stvaranje novog kulturno-turističkog proizvoda koji će obogatiti turističku i kulturnu ponudu našega grada.
Više o Danima Neretvanske kneževine uskoro, a evo i obavijesti svim likovnjacima, dizajnerima i sl. da je Turistička zajednica Grada Metkovića objavila Poziv na Otvoreni natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta Dana Neretvanske kneževine

Tekst: www.metkovic.hr
Foto: www.maraton-ladja.hr