Regija

Objekt u Gabela Polju nalazi se u BiH, novinare Indexa očekuje kazna

Velika bura podigla se oko (ne)legalnog prelaska granice BiH i Hrvatske između Gabela Polja i Metkovića.

Novinari Indexa objavili su kako su prelazili državnu granicu kroz objekt Dalmata JuraShop iako im je vlasnik objasnio da se cijeli objekt nalazi u BiH.

Portal Jabuka.hr potražila je odgovor u Graničnoj policiji BiH:

Spomenuti objekt, pa samim tim i svi ulazi i izlazi iz istoga, nalazi na teritoriju BiH, u blizini ulice koja je Sporazumom o pograničnom prometu između BiH i RH određena kao prijelazno mjesto. Samim time, u navedeni objekt mogu ući samo osobe koje se već nalaze na teritoriju BiH


Svi građani kojima su izdane pogranične propusnice mogu nesmetano prelaziti državnu granicu cijelom dužinom ulice, odnosno prijelaznog mjesta, dok se sukladno važećim propisima sankcioniraju ostale osobe koje nezakonito prijeđu državnu granicu, izjavila je za portal Jabuka.tv glasnogovornika Granične policije BiH Franka Vican.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv iz policijskih izvora, novinare Indexa očekuje prekršajna kazna zbog nelegalnog prelaska državne granice.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za