Regija

Obilježen Dan policije: među pohvaljenima su policajci Jure Žderić i Domagoj Vizintini iz Ploča

Jučer je PU dubrovačko-neretvanska obilježila Dan policije. Molitvu je predvodio policijski kapelan fra Ivica Kiril koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla piše Like Metković.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih pripadnika Domovinskog rata, izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi povodom Dana policije, načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević zahvalio je brojnim institucijama na dugogodišnjoj suradnji.


Ovogodišnju zahvalnicu za dugogodišnju suradnju dobili su Osnovna škola Ivana Gundulića na čelu s ravnateljicom te škole Vedranom Elez i Sredna turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik na čelu s ravnateljom te škole Antunom Perušinom.

Javnom pohvalom načelnika Policijske uprave na prijedlog njihovih rukovoditelja ove je godine pohvaljeno 32 policijskih službenika/ca i djelatnika koji su tijekom protekle godine u obavljanju svojih poslova i radnih zadataka posebno istaknuli zalaganjem i motiviranošću te profesionalnim odnosom prema svojim radnim obvezama, kolegama i strankama ili su svojim sportskim uspjesima promovirali Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

Javno pohvaljeni policijski službenici/ce i djelatnici/-ce su:

Marija Rihter – djelatnica Ureda načelnika Policijske uprave
Anica Batistić – djelatnica Policijske postaje Korčula
Ivana Hiltner – policijska službenica PP Dubrovnik,
Ane Guljelmović – djelatnica Postaje granične policije Gruda
Renata Benić – djelatnica Službe upravnih poslova, državljanstava i stranaca
Domagoj Vizintini – policijski službenik Mobilne jedinice granične policije Jug
Boris Rašica –  policijski službenik Interventne jedinice policije
Jure Žderić – policijski službenik PP Metković
Ivica Suton – policijski službenik PGP Metković
Vedran Crnić – policijski službenik PP Lastovo
Mato Lučić – policijski službenik PP Ston
Marko Pandurić – policijski službenik PGP Gruda

Zbog svojih sportskih uspjeha pohvaljeni su:

Petar Volarević – policijski službenik IJP koji već niz godina osvaja visoka prva mjesta na više zahtjevnih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu uključujući i ono za najspremnijeg policajca Hrvatske, kojom titulom se okitio i ove godine.
Marin Lipovac – policijski službenik IJP koji je na nedavnom državnom natjecanju u kajaku i kanuu odnio čak dvije zlatne i jednu srebrenu medalju
Malonogometni tim Policijske uprave dubrovačko-neretvanske (Petar Marević; Boris Pavković; Ivan Marković; Robert Pijević; Dani Dominiković; Marijo Batinović; Tomislav Domić; Mario Marić; Josip Stjepanović; Marin Barišić; Pavo Čančar) na čelu s njihovim voditeljem Juricom Batinovićem koji osim što redovno osvajaju prva mjesta na svim policijskim malonogometnim turnirima, osvajaju i prva mjesta za najboljeg golmana i za fair play igru.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tradicionalno svake godine organizira interna sportska natjecanja čiji su pobjednici:

Za osvojena prva mjesta u natjecanju streljaštva u ukupnom poretku i praktičnom streljaštvu pehar je osvojio Petar Volarević iz IJP
Pehar za osvojeno prvo mjesto u preciznom streljaštvu osvojio je Leonardo Bulić iz Ureda načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske
Za osvojeno prvo mjesto u natjecanju stolnog tenisa pehar je osvojio DAMIR PARMAĆ
Za osvojeno prvo mjesto u natjecanju stolnog tenisa u parovima prvo mjesto su osvojili DARKO BOŽIĆ  i DARIO MARIĆ
A već treću godinu zaredom najbolja malonogometna ekipa na malonogometnom turniru policijskih postaja Policijske uprave je ona Policijske postaje Ston

Čestitke javno pohvaljenim kolegicama i kolegama, a svim policijskim službenicima i službenicama želimo sretan Dan policije!

Tekst i slika: Like Metković


Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za