Ekologija Regija

OBAVIJEST STANOVNICIMA PODACE o podjeli spremnika za odvojeno sakupljanje otpada

OBAVIJEST O PODJELI SPREMNIKA ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE OTPADA

Poštovani stanovnici Podace,

kao što vam je zasigurno sad već poznato, Općina Gradac je u suradnji s Komunalnim održavanjem Ploče, zbog sigurnosnih razloga uklonila kontejnere za otpad na križanju ulice Magistrala i ulice Primorski put. No, kako je vidljivo protekom sad već više od tjedan dana od navedenog poteza, to stvara golemi pritisak na ostale punktove gdje su smješteni kontejneri bez obzira što je na svakom postojećem punktu, slijedom ukidanja, povećan broj posuda.


Slijedom navedenog, kao i naravno, iz razloga olakšavanja stanovništvu koje živi na području zapadnog dijela Podace, odnosno „Viskovića vale“, a koje je dobrim dijelom u trećoj životnoj dobi, odlučeno je da se ubrza proces dostavljanja i dijeljenja kanti, odnosno posuda za otpad na kućnom pragu, tako da će se, nakon pregovora s Komunalnim Ploče, te nakon pronalaska rješenja već sljedeći tjedan podijeliti posude za navedeni dio Podace.

Točnije, kante (spremnici) za domaćinstva, za prikupljanje miješanog i recikliranog otpada, će se dijeliti 8. lipnja 2022.g. (srijeda) od 9 do 11 sati na lokaciji Primorski put, odnosno točno na mjestu gdje je bio kontejnerski punkt.

Trenutno se prije sezone dijele posude za stanovnike navedenog zapadnog dijela Podace koji su gravitirali punktu „Primorki put“, a to su sljedeće ulice: Primorski put, Prvoga svibnja, Tina Ujevića, A.K. Miošića, Dalmatinska, Hercegovačka, Guvno, Viskovića Vala i Magistrala do parka.)

Svi korisnici koji ne preuzmu kante prilikom podjele, kasnije će morati sami doći po njih u skladišta općine Gradac u Drveniku ili Zaostrogu, stoga Vas molimo da netko od ukućana preuzme kante.

Prilikom podjele kanti dobit ćete detaljne upute o odvajanju i novi raspored odvoza.

Također, za stanovnike navedenog područja će se održati EDUKACIJA na adresi Trg Ante Starčevića 1, Podaca (na katu, u prostorima tzv. Mjesne zajednice Podaca, iznad trgovine Studenac), u ponedjeljak 06.06.2022.g. u 19 sati. Molimo Vas da se odazovete u što većem broju, kako bi se što bolje informirali o novom načinu sakupljanja otpada.

Hvala vam na razumijevanju!

S poštovanjem,

O Komunalno redarstvo Općine Gradac

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za