Regija

“Novije vizure grada” Mara Kriste

U nedjelju 1. svibnja s početkom u 20 sati u prostoru DPDS-a u Širokoj ulici, dubrovački slikar i kolorist Maro Kriste otvorit će svoju šestu samostalnu izložbu pod nazivom NOVIJE VIZURE GRADA
AUTOR O IZLOŽBI: Riječ je o drukčijem prikazivanju kojeg zovem noviji pogled na život Grada. Možda na prvi pogled iste vizure, u volumenu i boji one su drukčije poredane. U izražajnom dijelu se sukobljavaju boja, ritam i kompozicija. Sve je to prikriveno jednom novom vizurom koja se prikazuje na određen način bojom, jer slikarski, boja je slika na platnu, izričaj za stvaranje. Stvaram dok sam oslobođen prikazivati višak onoga što je nepotrebno i što zbunjuje naš mozak i vizualni sadržaj.

Nekad nije lako prikazati na način koji želiš, ali tu se ostvaruje likovna igra samog sadržaja i bitka, bio to Dubrovnik ili neka kuća s fasadom. Mene ne zabrinjava ono što prikazujem, ne zabrinjava me ni kako će se to odraziti na gledatelja. Zabrinjava me novi motiv i nove slikarske vještine s kojima ću se suočiti sutra dok budem slikao.

Fotografije: Željko Tutnjević