Regija

NOVE BROJKE: U Županiji pet novozaraženih, četvero ih je iz Trpnja

Pet je novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Situacija je i dalje ozbiljna. Pozitivno je što nema većeg broja oboljelih kod najosjetljivije populacije što je znak da se pridržavamo svih mjera. Zahvaljujem se Vladi na nabavci opreme. Situacija je puno mirnija što se tiče zaštitne opreme. – kazao je Nikola Dobroslavić.

Joško Cebalo govorio je o brojkama:

Do sada je ukupno poslano 258 uzoraka, 39 je pozitivnih osoba. Još se očekuju rezultati četiri uzorka. U protekla 24 sata nije bilo kršenja samoizolacije. Što se tiče opreme, ona je na putu prema Dubrovniku.


Deset je hospitaliziranih na odjelu za zarazne. Nema niti jedan intubirani pacijent. Troje pacijenata je transportirano u Split i oni su u teškoj situaciji. I dalje je još jedan pozitivni liječnik pa je stanje nepromijenjeno po tom pitanju. – izvijestio je Marijo Bekić.

Od pet novozaraženih – četvero ih je iz Trpnja. Svi članovi obitelji koji su bili u samoizolaciji. Riječ je o kontaktima kontakata prvozaražene iz zračne luke Dubrovnik. Za petu osobu ne znamo još siguran izvor pa je u tijeku provjera kontakata. Jučerašnja zaražena osoba je boravila u Njemačkoj početkom ožujka te je u inozemstvu vjerojatno “pokupila” zarazu – o zaraženima je govorio Mato Lakić.

Naronanews