Regija

NOVA ULAGANJA: Braća Pivac šire biznis, u Ljubuškom grade tvornicu

Nakon što je krajem ožujka Mesna industrija “Braća Pivac” pustila u rad novi pogon u Gospodarskoj zoni Ravča, okreće se novim investicijama u susjednoj Hercegovini, točnije u Ljubuškom.

Prema riječima v.d. gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, MI “Braća Pivac” u Ljubuškom želi graditi proizvodni pogon u kojem će se zaposliti oko 70 ljudi. Zbog toga se pred gradskim vijećnicima Ljubuškog našla točka dnevnog reda koja se odnosi na zamjenu zemljišta za izgradnju pogona. Grad Ljubuški vlasnik je nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima, površine 5856 kvadratnih metara, kao i nekretnine Gaj u Cernu, površine 16.052 kvadratna metra te ih daje u zamjenu, uz nadoplatu MI “Braća Pivac”, za nekretninu u njezinu vlasništvu, Gornje brdo, ukupne površine 9978 kvadratnih metara. Ugovor bi trebao biti potpisan ovih dana, a izgradnja pogona krenut će uskoro.

Što se tiče pogona u Gospodarskoj zoni Ravča, podsjetimo, radi se o najvećoj pršutani u ovom dijelu Europe, kapaciteta većeg 300.000 komada pršuta i 2500 tona pancete, pečenice i buđole, prenosi Slobodna Dalmacija.