Regija

Noć prvaka 2014.

noc prvaka 2014 by metkovic.hr

Na desnoj strani grada, na prostoru bivše metkovske luke, održana je u petak, 29. kolovozaNoć prvaka UL  Crni put, čiji su lađari spektakularno osvojili prvo mjesto na XVII. Maratonu lađa na Neretvi. Njihov spektakularan nastup na Maratonu obilježen je spektakularnom Noći prvaka na kojoj se okupilo najmanje 5000 posjetitelja sa svih strana doline Neretve i okolnih prostora, a vrlo je moguće je da je taj broj bio i za koju tisuću veći. Među njima bili su i predstavnici četrdesetak lađarskih udruga.

Prvo je u ime župana Nikole Dobroslavića, predsjednika Organizacijskog odbora Maratona, okupljene pozdravio njegov zamjenik Davorko Obuljen. Nakon njega, to je isto učinio veliki podupiratelj Maratona zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a potom su pobjednička dvanaestorica pod svjetlima mnogobrojnih baklja na mostu i lijevoj obali Neretve doveslala lađom i pozdravljena oduševljenom publikom popela se na pozornicu. Posljednji je to učinio trener Josip Kaurin kojemu je gradonačelnik Božo Petrov predao zahvalnicu za promicanje Grada Metkovića.

Nakon te kratke pozdravne ceremonije nastavilo se s druženjem do ranih jutarnjih sati uz glazbu Colonije i domaće grupe Gusari.


 

Tekst i foto: www.metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za