Regija

NIŠTA OD ZIME – ZASAD Sljedećih dana sve manje sunca, doznajte prognozu za vikend

Ovogodišnji studeni do sada je pokazao sve samo ne svoje studeno lice, a po svemu sudeći, tako će i ostati barem sljedećih desetak dana, piše portal Dalmacija danas.

Naime, iako je početkom tjedna prognostički modeli redom ukazivali na umjerenu mogućnost prvog jačeg zahlađenja, situacija za kraj ovog i sljedeći tjedan potpuno se promijenila nakon što se postalo jasno da nam se jezgra vrlo hladnog kontinentalnog zraka s istoka neće ni približiti.

Sljedeće dane obilježit će postupno više oblaka, no zadržat će se toplije od prosjeka za dio godine, a kiše će biti tek povremeno.


Danas nas očekuje djelomično sunčan dan koji će većim dijelom biti suh. Ujutro će ponegdje biti magle. Ipak, u drugom dijelu dana, a osobito navečer lokalno može biti vrlo slabe kiše. Bit će tiho ili uz slab vjetar južnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u većini krajeva od 8 do 16°C, najviše dnevne od 16 do 21°C.

Pretežno oblačno bit će u subotu. Povremeno će biti kiše, najviše na sjeveru, a najmanje na jugu Dalmacije. Na moru je povremeno moguća grmljavina. Zapuhat će jugo koje će biti umjereno, na moru s pojačanim udarima. Jutro osjetno toplije, danju većinom od 15 do 20°C u najtoplijem dijelu dana.

Očekivane kumulativne oborine tijekom subote (MeteoAdriatic)

Pretežno oblačno će biti i u nedjelju. Povremeno će biti kiše, više na moru, a manje na kopnu. Na moru su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Veći dio dana umjereno, na moru i jako jugo, navečer će biti u slabljenju. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 20°C.

Toplo i promjenjivo bit će veći dio sljedećeg tjedna, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.