Regija

Neretvanske lađe na respektabilnom sajmu u Zagrebu, podršku svojim Neretvanima dao i barba Luka

Napokon, nakon dvije godine pauze, Nautika se ponovo vratila u svom punom sjaju na pozornicu događanja donoseći svu ljepotu i inovativnost nautičke ponude. Naime u Zagrebu je održan najposjećeniji i najposlovnijim nautičkim sajmom u Hrvatskoj.

Sajam Nautika je poslovni događaj, mjesto na kojem se već 30 godina susreću nautičari i svi relevantni dionici iz nautičke branše. Na sajmu je izlagalo više od 280 izlagača iz 27 zemalja na 15.500 kvadrata.

Prisutni su bili gotovo svi značajni domaći brodograditelji koji su prepoznali sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo nailazi na oduševljenje posjetitelja i nautičara.


Respektabilna brojka od više od 20 tisuća posjetitelja koji su tijekom pet dana razgledali ponudu u velesajamskim paviljonima siguran je pokazatelj značaja sajma ove tematike. Zagrebački sajam nautike jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, s kontinuiranim i stabilnim rastom u segmentu izložbenog prostora i broja posjetitelja.

Pažnju posjetitelja svakako su privukli elegantni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu; neretvanske lađe i trupa u organizaciji Udruge neretvanske baštine Opuzen. Oni su među ostalima organizirali Izložbu na temu “Lađa i trupa u neretvanskom kraju”, prezentaciju filmova “Sinovi i kćeri neretvanskih gusara” i “Neretvanski maratonci”, okrugli stol na temu integracije lađa u kontinentalnim krajevima te prezentaciju Uloga lađe u životu neretvanskog kraja s osvrtom na foto safari.

Piše: Ante Šunjić/dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za