Regija

Neretvani zbrajaju štete, krupa im uništila poljoprivredne kulture

Metković i dolina Neretve zbrajaju štete na poljoprivrednim kulturama koje je u subotu poslijepodne pričinilo olujno nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka. Posebno je nastradalo područje Metkovića i okolna naselja. Uništeni su nasadi jagoda, lubenica, dinja, tikvica, breskve i nektarine, vinova loza. Tuča je pogodila područje Koševa i dio Vrbovaca te poljoprivredne površine između Vida i Metkovića. Pravi razmjeri šteta biti će vidljivi kroz koji dan, ali već sada možemo zaključiti da su veliki. Neki nasadi su potpuno uništeni. Oštećeni su plodovi bresaka i smokava. Od vriježa lubenica nije ostalo ništa, samo folija.

Stradale poljoprivredne površine obišli su gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i zamjenik Robert Doko. Najavili su dolazak ministrice poljoprivrede Marije Vučković i župana Dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića te proglašenje prirodne nepogode kako bi se poljoprivrednicima nadoknadila šteta.

Tekst i foto: Stanislav Soldo/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr


Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za