Regija

NE PONOVILO SE! 13 godina je prošlo od katastrofalne poplave u Metkoviću

Prošlo je 13 godina otkad je Metković pogodila poplava biblijski razmjera. Siječanj te godine je započeo rastom vodostaja Neretve, a sve je kulminiralo 10. siječnja kada je vodostaj Neretve u Metkoviću iznosio 390 centimetara.

Prenosimo jednu od objava s tada jedinog gradskog portala Metkovic.hr

10. siječanj 2010. godine. – Besana noć stanovnicima desen strane Metkovića nije donijela ništa dobro. Voda je i dalje rasla pa su sada ugroženi i oni koji su mislili da im je kuća dovoljno podignuta od tla.


Mada je na velikoj rivi zbog valova koji zapljuskuju vodomjer teško očitati stvarno stanje očito je da se razina vode približava brojci 390 što se već jako odražava i na stanje na lijevoj obali.

Iz Stožera obrane i spašavanja javljaju nam da je otvorena nova telefonska linija 681 377 na koju se građani mogu javiti za pomoć iako nam kažu da je sve raspoloživo ljudstvo na terenu u da je nemoguće svima pomoći. Kažu da im je najavljena je pomoć u ljudstvu i tehnici i iz županije.

Vodu s izvorišta Prud i dalje treba prije uporabe prokuhati dok je ona iz za sada Doljana u redu.

Kada će župan proglasiti elementarnu nepogodu još ne znamo mada su se i formalno stekli uvjeti za to. Uostalom, ne treba gledati brojke nego stvarno stanje. Mi smo jutros s Predolca načinili nekoliko fotografija koje govore puno više od riječi.

Tekst i foto: I.Puljan/Metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za