Regija

NAJUČITELJICA “Nagrada Ivan Filipović” ide u Opuzen učiteljici Ivani Bašić

Ivana Bašić, učiteljica Osnovne škole Opuzen, dobitnica je „ Nagrade Ivan Filipović“.

Kako piše Slobodna Dalmacija, riječ je o najvećem priznanju u obrazovnom sustavu RH. U iznimno „jakoj“ konkurenciji odbor za dodjelu nagrade prepoznao je odgojno-obrazovni rad učiteljice Bašić, kojoj ovo nije prvo priznanje, ali je kruna njezina dugogodišnjeg rada u razredu.

Najviše zahvaljujem svojoj obitelji jer imaju razumijevanje za moje aktivnosti. Hvala i svima vama koji me svakodnevno bodrite na mom FB profilu i radujete se skupa sa mnom. Ovo je kruna moga rada, teku mi suze radosnice, u šoku sam. Ove godine je konkurencija bila izrazito jaka i čestitam svim dobitnicima-istaknula je učiteljica Bašić, koja je ovom prilikom zahvalila podršci kolega iz deset zemalja na pismu preporuke kao i kolegicama koje su se nagovorile da prikupi potrebnu dokumentaciju i sudjeluju u izboru.


​Podsjetimo, Ivana Bašić dobitnica je i nagrade „Global Teacher Award“ koja se dodjeljuje učiteljima i nastavnicima, koji daju poseban doprinos svojoj profesiji, a ustanovio ju je Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije. Zanimljivo je napomenuti da se Ivana Bašić 2019 godine tako našla među sto najboljih učitelja na svijetu.

Dobitnica je brojnih domaćih i međunaornodih priznanja za svoj odgojno-obrazovni rad, prenosi Slobodna.