Regija

NABUJALA NERETVA Vodostaj raste ali nema straha od poplava

Obilne kiše koje padaju ovih dana povećale su vodostaj Neretve. Visina vodostaja varira ovisno o ispuštanju vode iz hidroakumulacija na Neretvi a jutros u 6 sati u Metkoviću iznosio je 159 centimetara. Tijekom noći vodostaj je povremeni bio veći dvadesetak centimetara.

S obzirom da je izgrađen nasip na desnoj strani grada Metkovića i da su u funkciji crpke koje prepumpavaju višak vode na desnoj strani Metkovića ne bi trebalo biti poplava. Meterolozi najavljuju smirivanje vremena pa se pretpostavlja da će vodostaj narednih sati opadati.

Prema informacijama iz Hrvatskih voda pripremne mjere obrane od poplava proglašavaju se na visini vodostaja od 240 centimetara u gradu Metkoviću.


Redovne mjere obrane od poplava idu na 300 centimetara, izvanredne na 360 centimetara dok se izvanredno stanje proglašava kod visine vodostaja od 380 centimetara, piše Dubrovački vjesnik.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za