Regija

NA VIDIKU KIŠE I OLUJNO JUGO! Uživajmo još malo u buri, suncu i ugodnim temperaturama

Manje od dva dana dijeli nas od početka kalendarske jeseni, no zadnji dani kalendarskog ljeta donijeli su neobično niske temperature zraka za dio godine.

Selo Vela Njiva u poljičkom dijelu Zamosorja i Ljubitovica danas su zabilježili minimalnu temperaturu zraka od svega 5°C. Ostatak Zagore imao je temperature od 6 do 12°C.

Najhladnije je ipak bilo na Dinari, postaja na planinarskom skloništu Pume ispod Velike Duvjakuše danas je mjerilo 0°C, a osjet hladnoće zbog bure padao je do -7°C.


Danju je bilo ugodno, u Zagori i prohladno, uz najviše dnevne temperature većinom od 15 do 23°C ponegdje na otocima.

Kako prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas, sljedeća dva dana bit će vrlo slično; očekuju nas stabilni dani iz slabu do umjerenu buru, tek prolazno pojačanu u večernjim satima. Jutra će biti hladna, u nekim kotlinama Zagore moguć je i slab mraz.

U dane vikenda sinoptička situacija nad našim dijelom Europe počet će se mijenjati. Narušavat će se anticiklona, a sa zapada će nam se približiti toplija, ali nestabilnija zračna masa.

U subotu još sunčano i suho, ali u drugom dijelu dana može biti promjenjive naoblake. Popodne će zapuhati umjereno jugo koje će brzo jačati. Jutro malo toplije, danju većinom od 17 do 22°C.

U nedjelju jače naoblačenje, a već je ponegdje moguća kiša. Puhat će jako jugo, na moru će biti vrlo jakih, ponegdje moguće i olujnih udara. Jutro osjetno toplije, danju većinom od 18 do 23°C.

Nestabilno s kišom i jugom i još malo toplije bit će u ponedjeljak i utorak.