Regija

Muškarac se ozlijedio na brdu iznad Metkovića, spašavali ga vatrogasci i HGSS-ovci

Dežurni spašavatelj HGSS Stanice Dubrovnik, u subotu 22. travnja 2023. u 19 sati i 40 minuta posredstvom Centra 112 Dubrovnik zaprima dojavu o ozlijeđenoj muškoj osobi na brdu Šibanica iznad Metkovića.

Po zaprimljenoj dojavi na teren izlaze tri pripadnika HGSS Ispostave Neretva i šest pripadnika DVD Metković.

Lociranjem pozicije mobitela i razgovorom s ozlijeđenom osobom, utvrđeno je da se nalazi na granici s Bosnom i Hercegovinom, te je o tome obaviještena HGSS Stanica Čapljina koja na teren šalje osam svojih pripadnika.


Do ozlijeđenog su prve došle supruga i kćeri te još jedan planinar, koji su ga pokušali spustiti do ceste što im nije uspjelo zbog težine ozljede, pa su odlučili pozvati 112 i zatražiti dolazak HGSS-a.

Pripadnici DVD Metković prvi su stigli do unesrećenog, kratko iza njih stižu i pripadnici Ispostave Neretva koji osobi saniraju i imobiliziraju ozlijeđenu nogu te pripremaju za transport. Pripadnici HGSS Čapljina uskoro stižu s nosilima uz pomoć koje osobu spuštaju do ceste gdje je dalje preuzimaju djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Ispostava Metković.

“Ovdje se još jednom na terenu pokazala odlična suradnja i zajednički rad vatrogasaca, HGSS-a i kolega iz Hercegovačke gorske službe spašavanja što je posljedica dugogodišnjeg rada, suradnje i vježbi.

Također je bitno naglasiti kako se i u ovom slučaju pokazalo kako rad, suradnja i spašavanje u HGSS-u ne poznaje granice što su još jednom dokazali pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja koji su pomagali u akciji spašavanja u graničnom području”, navode iz HGSS-a.

 

Izvor: Dalmacija Danas

Foto: HGSS

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za