Regija

MONOGRAFIJA 25 GODINA MARATONA LAĐA Evo gdje možete kupiti knjige o neretvanskom spektaklu koji je nadaleko poznat…

Knjiga 25 godina Maratona lađa donosi sedamnaest ulančanih poglavlja iz pera znalaca koji sumiraju svoja dosadašnja istraživanja o neretvanskoj trupi i lađi te se naširoko govori o značenju trupe i lađe u svakodnevnom životu stanovništva Doline Neretve piše Dalmacija Danas.


Udruga lađara Neretve povodom 25 godina Maratona lađa izdala je monografiju u kojoj je utkana povijest fenomena zvanog Maraton lađa, veličanstvene priredbe u čast živoj volji i živoj povijesti stvaranoj sa živima.

Maraton lađa na Neretvi uspio je u 25 godina postojanja postati u istinskom smislu zaštitnim znakom neretvanskog kraja te svjedoči da su ovdašnji žitelji znali i uspjeli sačuvati kulturni identitet i tradiciju života sa lađom od koje su stvorili prvorazredan “kulturni proizvod”. Taj kulturni identitet u značajnoj mjeri promovira turistički razvoj Doline Neretve, te je Maraton lađa po broju natjecatelja i gledatelja jedna od najvećih i najmasovnijih manifestacija u Hrvatskoj.

Knjige možete kupiti u uredu Udruge lađara Neretve na adresi Ivana Gundulića 4 Metković uz prethodnu najavu na telefon +385976533230 ili nas kontaktirati putem maila udruga-ladjara@maraton-ladja.hr“, javljaju iz Udruge lađara Neretve.

Autori tekstova su između ostalih i:

prof.dr.sc Zoran Vulić
prof dr.sc Nenad Bobanac
dipl.ing Griša Ćurin
prof.dr.sc Velimir Salomon
prof.dr.sc Joško Božanić profesor emeritus
dipl.iur Ante Šprlje.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za