Regija

Mještani negoduju: Otvorite GP Gabela Polje ili ćemo blokirati i Doljane!

prijelaz gabela polje by prvi.tv

Mještani naselja Gabela Polje i Gabela ogročeni su činjenicom da je Granični prijelaz Gabela Polje zatvoren već dva mjeseca.


Kako su rekli za Bljesak.info, ovakav potez otežava svakodnevicu stanovnicima pograničnih naselja, ali i svim mještanima Čapljine.

”Mi smo usko vezani za Hrvatsku, za Metković, za granicu. Svaki dan prelazimo granicu radi posla, radi zemljišta, radi djece, a to osnovno ljudsko pravo nam je protekla tri mjeseca onemogućeno”, kaže za Bljesak.info mještanka naselja Gabela Polje.

Na području Čapljine za prijelaz vozila, odnosno ulazak u Hrvatsku, otvren je samo Granični prijelaz Doljani.

”To znači da umjesto pet metara do granice i 3 kilometra do moje zemlje u Metkoviću ja moram putovati pet kilometara do granice i još pet kilometara do zemlje”, govori nam drugi mještanin Gabela Polja. On ističe kako uz to sve mora čekati i na GP Doljani po sat vremena.

”Gužve su velike, ljudi idu na more, ulaze u Hrvatsku, a nama je onemogućeno osnovno ljudsko pravo i otežana nam je svakodnevica”, dodaje.

Mještani s kojima smo razgovarali kažu kako postoji ideja da prosvjedom, odnosno blokadom GP Doljani i magistralne ceste M17 prema Doljanima, a samim time i prema Svitavi preko koje se ide do Neuma, skrenu pažnju na svoje probleme.

”Njih u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru nije briga – oni zatvore granice i to je to. Ne pitaju se kako je malom čovjeku. E tako više neće ići”, kažu nam mještani za kraj.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za