Regija

Mišo Krstičević komentirao gradski kredit u Splitu

SDP-ov član predsjedništva Mišo Krstičević, koji prijepodne u Splitu radi kao kirurg, poslijepodne kao gradonačelnik Ploča, dao je svoj komentar na trenutnu političku situaciju u Splitu vezanu za gradski kredit. Naime, Barbir je digao ruku kontra odluci splitskog SDP-a, što je dovelo do raskola u stranci, piše Dalmatinskiportal.hr.

‘Ivica Puljak je na antiHDZ-ovskoj priči dobio povjerenje građana da vodi grad i to mu nitko ne može niti treba osporavati. Različitih smo vrijednosti i uvjerenja, ali iznenađuje me što tako često pokazuje da ima problem s parlamentarizmom i transparentnošću, a nikad ne bih pomislio da će se baviti trgovinom s vijećnicima drugih opcija. Podmetanjima i kupovinom vijećnika se ne grade partneri. To se u najmanju ruku naziva nekorektnost.

Splitski SDP nije tražio puno, samo malo ozbiljnosti i kontrole od strane gradskog vijeća za najveći kredit u povijesti grada. Ivici Puljku je očito bilo lakše i prirodnije trgovati javnim resursima. Šteta!


Nekorektnost se nastavila i kada se političko trgovanje pokušalo opravdati izmišljanjem ucjena i poticanjem kupljenog vijećnika da sa svojim stranačkim kolegama i predsjednikom javno komunicira i izigrava moralnu vertikalu, nakon što je šutio na konferenciji za medije dan prije kad je iznesen prijedlog. Taj isti koji izigrava moralnu vertikalu je šutio i na svim stranačkim tijelima kad se o ovom raspravljalo. Šutio je i na sjednici kad se raspravljalo o toj točki. Jedino ne znamo koliko je šutio dok se iza leđa svoje organizacije dogovarao sa Puljkom.

Sve što su napravili ide na njihov obraz, ali ovo izigravanje moralnih vertikala nakon što su primijenili najgoru praksu u hrvatskoj politici, e to provocira sve nas koji se ponašamo drugačije.

Splitski SDP je daleko od svoje stare slave, ali je posljednjih godinu dana možda i najaktivnija lokalna organizacija SDP-a u Hrvatskoj s morem inicijativa, događanja, predavanja najviše zahvaljujući Davoru Matijeviću koji je preuzeo odgovornost i kandidirao se i borio za opstanak stranke kad drugi nisu imali hrabrosti. Hvala svima u splitskom SDP-u koji se svaki dan trude vratiti povjerenje birača. Izdaje kao ova ne pomažu, ali dok god smo vjerni vrijednostima koje baštinimo ova stranka će imati svoju budućnost. Bez onih koji njome trguju’, rekao je

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za