Regija

Ministrica Vučković obišla Vrgorac: Kaže da je projekt odvodnje poplavnih voda upravo pri kraju

Poplavljeni vrgorski kraj danas su posjetili predstavnici Vlade, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i premijerov savjetnik Damir Krstičević te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i lokalni čelnici. Ondje je održan i operativni sastanak nakon kojeg je poručeno da će se poplave u tom kraju sanirati, šteta nadoknaditi, a problem odvodnje riješiti dugoročno, javlja N1.

“Ova poplava u našem kraju, jer to je kraj i generala Krstičevića i moj, nije se dogodila 50 godina. Mislim 1969. godine zadnji put. Moram reći da nisam očekivala da je ta poplava tako snažna, da je voda tako duboka, štete su velike”, kazala je ministrica te dodala kako trenutno ima deset kuća koje na tom području treba sanirati.

Projekt na kojem se radilo cijelo vrijeme

Vlada će učiniti sve, rekla je, da se nadoknadi i izgubljeni proizvodni potencijal u poljoprivredi. “Naravno da će ministarstvo poljoprivrede i Vlada stati iza ovih ljudi i da neće dopustiti da poljoprivredna proizvodnja stane”, kazala je te dodala kako je njeno ministarstvo ono koje će nadoknaditi pretrpljeno onima koji imaju štete.


Vučković je također rekla kako je projekt odvodnje poplavnih voda za to područje pri kraju, te da se na njemu radio cijelo vrijeme. “Najvažniji dokument za kojega treba najviše vremena, a to je utjecaj na okoliš tako velikog zahvata, upravo je pred objavom”, dodala je.

Njene riječi potvrdila je i Irina Putica iz Hrvatskih voda. “Postoji projekt obrane od poplava Polja Rastok i Vrgorskog polja. Vrijednost projekta je preko 100 milijuna kuna. U slučaju da se ne pronađu sredstva iz državnog proračuna, tražit će se iz EU fondova”, dodala je.

Telegram

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za