Regija

Ministrica Vučković: Kvaliteta mandarina je izvanredna

Povodom obilježavanja početka berbe mandarina u dolini Neretve ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima je obišla plantažu mandarina Nike Kapovića i okušala se u berbi.

Odgovarajući na novinarska pitanja ustvrdila je kako je ove godine kvaliteta mandarina izvanredna.

Zahvalila se dubrovačko-neretvanskome županu Nikoli Dobroslaviću na aktivnostima koje poduzima u svrhu unaprjeđenja proizvodnje i trženja agruma, te posebno proizvođačima i lokalnim zajednicama.


Kada je u pitanju cijena mandarina, a novinari su je podsjetili da je sada 55 centi, i strah proizvođača od pada cijene, ministrica Vučković rekla je da država može apelirati i podupirati pregovaračku snagu proizvođača, kao i njihovo udruživanje, jer bez njih nema ničega.

Izrazila je nadu da će se svi u lancu odgovorno ponašati zbog dugoročnih interesa, jer u dolini Neretve raste jedina europska mandarina s oznakom izvornosti, te da će u slučaju većih poremećaja, kao i posljednjih nekoliko godina, država reagirati i pružiti pomoć, prenosi Dubrovački vjesnik.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za