Regija

METKOVSKO LJETO: Ovoga ljeta u Metkoviću ‘NERA ETWA – Craft Beer & Music Festival’, Queen Sensation, TBF, Željko Bebek, Zorica Kondža….

Kako prenose kolege s portala Metković News, u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković u utorak je održana konferencija za medije na kojoj su program ovogodišnje manifestacije Metkovsko ljeto predstavili gradonačelnik Dalibor Milan, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč i direktorica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

I ove godine program manifestacije započinje 21. lipnja obilježavanjem Svjetskoga dana glazbe, a završava 26. kolovoza. Tijekom manifestacije na više lokacija u gradu održavat će se, između ostaloga, koncerti, predstave, izložbe, radionice, skriveni filmovi te sportska događanja. Kako je istaknuo gradonačelnik Milan, i ovogodišnji program je prilagođen različitim uzrastima te će svatko moći pronaći nešto za sebe.

– Pred nama je još jedna manifestacija ‘Metkovsko ljeto’ koja se i ove godine sastoji do različitih kulturnih i zabavnih događaja. Zadovoljni smo ovogodišnjim programom, koji je prilagođen svim uzrastima i tijekom kojega će svatko moći pronaći nešto za sebe. Mogu istaknuti kako se i ovogodišnja manifestacija sastoji od dobro poznatih događanja te nekih novih koji će, siguran sam, privući još više posjetitelja u Grad Metković, povećati turističku ponudu te postati tradicija. Jedan od njih je i Craft Beer & Music Festival koji će se održati u organizaciji metkovske pivovare Brewville i uz potporu Grada Metkovića. Uz odličan glazbeni program, te bogatu ponudu craft piva i street fooda ne sumnjam da će privući velik broj posjetitelja i ispuniti velika očekivanja. Grad Metković i dalje će financijski i tehnički podržavati događaje manifestacije Metkovsko ljeto te nastaviti težiti što kvalitetnijim i raznovrsnijim programima. Zahvaljujem se svima koji sudjeluju u organizaciji manifestacije Metkovsko ljeto, vama medijima koji pratite događanja te naravno – publici, – istaknuo je gradonačelnik Milan.


Upravo je ‘NERA ETWA – Craft Beer & Music Festival’ jedna od novosti ovogodišnje manifestacije, a više o programu te ostalim događajima UKS Metković rekla je ravnateljica Zrinka Mijoč.

– Kao novost ovogodišnje manifestacije svakako bih spomenula ‘NERA ETWA – Craft Beer & Music Festival’ koji radimo u suradnji s pivovarom Brewville, a koji će se održati 21. i 22. srpnja u Gradskome parku. Festival donosi zaista odlične glazbene sastave. Prvu večer će nastupiti Elvis Sršen i Disco Blues te TBF, a drugu večer Justin’s Johnson i Queen Sensation, možda poznatiji kao Tribute to Queen bend. Očekuje nas zaista kvalitetna zabava koja će privući brojne posjetitelje. Od naših događaja spomenula bih Dječji Glas Neretve, Skupnu izložbu neretvanskih umjetnika na Skalama III, koncert Zorice Kondže u Gradskome parku, nastup Ansambla KUD kralj Tomislav s Novog Zelanda, predstave ‘Tvorničke postavke’, Kazališta Moruzgva, ‘Zakon Zagore’ koja će se odigrati u suradnji s UL Neretve, ‘Da nije ljubavi’, MAK-a.

Na rasporedu nam je i stand up show SpliCke scene te stand up ‘Ladies night’. Koncerte klasične glazbe održat će INK Experiment Duo (udaraljke), Mislav Rezić i Gordan Tudor (saksofon i gitara), Valerija Nikolovska kvartet (jazz koncert) te naša Metkovka Tereza Gabrić.

Na rasporedu je otvorenje tri izložbe. Gostuje nam slikarica svjetskoga glasa Branka Grubić te u organizaciji OMH dolaze nam Ivana Jovanović – Trostmann i Petar Dolić. Naravno, imat ćemo i predstave za djecu, Ulične skrivene filmove, a naša publika će ponovno moći uživati i u filmovima na otvorenome u našem Ljetnom kinu, – istaknula je Mijoč.

Tekst i foto: Metković News

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za