Regija

Metkovski gradonačelnik Božo Petrov ponio titulu najgradonačelnika regije

Bozo Petrov najgradonacelnik by metkovic.hr

Na prekjučerašnjem 30. tradicionalnom izboru za najmenadžera i kompaniju jugoistočne i srednje Europe, održanom u Svečanoj dvorani hotela Holiday inn u Sarajevu, osim 24 menadžerske nagrade najuspješnijim menadžerima i kompanijama, dodijeljene su i nagrade najuspješnijim pojedincima koji ne rade izravno u biznisu, ali svojim aktivnostima stvaraju povoljniji ambijent za biznis i gospodarstvo u regiji jugoistočne i srednje Europe. 
Među pojedincima koji stvaraju ambijent za biznis dodijeljene su i nagrade za najgradonačelnika jugoistočne i srednje Europe, a titulu najgradonačelnika regije za 2014. ponio je metkovski gradonačelnik Božo Petrov, uz gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. 
Nagradu za najgradonačelnika regije 2014. uime gradonačelnika Bože Petrova preuzeo je njegov zamjenik Nikola Grmoja. U obrazloženju nagrade rečeno je da je gradonačelnik Petrov svojim odgovornim vođenjem grada i smanjenjem vlastite plaće prvo za 30 %, a onda i na minimalac, oduševio hrvatsku, ali i bosansko-hercegovačku javnost u kojima vlada veliko razočarenje u političke elite i političare, što su potvrdili i nedavni prosvjedi u Bosni i Hercegovini. 
Svečanu dodjelu je, uz nazočnost visokoga predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka, prenosila i Radio televizija Bosne i Hercegovine.

 

Tekst i foto: www.metkovic.hr