Regija

Metkoviću projekt vredniji od milijun kuna

raskrse u metkovicu by metkovic.hr

Opasno raskrižje Splitske ulice i Ulice A. K. Miošića (kraj firme Metalcolor Batinović) konačno će se rekonstruirati, čime će se omogućiti siguran prilaz toj ulici o kojoj ovisi sve veći broj stanovnika Metkovića. 
Jučer su u Zagrebu gradonačelnik Metkovića Božo Petrov i potpredsjednik Vlade te ministar regionalnog razvoja i Europske unije Branko Grčić potpisali Ugovor o sufinanciranju toga projekta u visini od 618.750 kuna, koliko će Ministarstvo regionalnog razvoja i Europske unije sudjelovati u radovima čija je ukupna vrijednost s PDV-om viša od milijun kuna. Točna vrijednost svih radova znat će nakon provedenoga postupka javne nabave. 
Napominjemo da je u proteklih godinu dana Ministarstvo turizma Gradu Metkoviću odobrilo 300.000 za projektnu dokumentaciju za izgradnju Lađarskih dvora, a Ministarstvo kulture 300.000 kuna za uređenje novoga kina u Gradskom kulturnom središtu. Isto tako, Ministarstvo kulture je u 2013. uložilo četiri milijuna kuna za adaptaciju prostora i opremu Prirodoslovnoga muzeja u zgradi bivšega Poduha.


Tekst i foto: www.metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za