Regija

Metkoviću projekt vredniji od milijun kuna

raskrse u metkovicu by metkovic.hr

Opasno raskrižje Splitske ulice i Ulice A. K. Miošića (kraj firme Metalcolor Batinović) konačno će se rekonstruirati, čime će se omogućiti siguran prilaz toj ulici o kojoj ovisi sve veći broj stanovnika Metkovića. 
Jučer su u Zagrebu gradonačelnik Metkovića Božo Petrov i potpredsjednik Vlade te ministar regionalnog razvoja i Europske unije Branko Grčić potpisali Ugovor o sufinanciranju toga projekta u visini od 618.750 kuna, koliko će Ministarstvo regionalnog razvoja i Europske unije sudjelovati u radovima čija je ukupna vrijednost s PDV-om viša od milijun kuna. Točna vrijednost svih radova znat će nakon provedenoga postupka javne nabave. 
Napominjemo da je u proteklih godinu dana Ministarstvo turizma Gradu Metkoviću odobrilo 300.000 za projektnu dokumentaciju za izgradnju Lađarskih dvora, a Ministarstvo kulture 300.000 kuna za uređenje novoga kina u Gradskom kulturnom središtu. Isto tako, Ministarstvo kulture je u 2013. uložilo četiri milijuna kuna za adaptaciju prostora i opremu Prirodoslovnoga muzeja u zgradi bivšega Poduha.

Tekst i foto: www.metkovic.hr