Regija

Metkoviću MT, Opuzenu ON, Pločama PL, a Vrgorcu VC

Kako stvari stoje, s redizajniranom registracijskih pločicama, od 1. srpnja popis registracijskih područja biti će proširen na svih 128 gradova u Hrvatskoj. Tako je MUP uvažio prijedlog gradonačelnika Petrova da Metković dobije oznaku MT, dok je Opuzenu predloženo ON, Pločama PL, a Vrgorcu VC.

Oznake novih registracijskih područja uglavnom se podudaraju s oznakama luke upisa brodica (za gradove koji to imaju), a gradovima je ostavljeno da se izjasne o prijedlozima. Budu li dva grada tražila istu oznaku prednost će imati grad s većim brojem registriranih vozila. Osim toga, vozači će moći birati i oznaku nekoga drugog registracijskog područja, kao i dva slova prema svome izboru, ali će ih to najvjerojatnije stajati više od uobičajene cijene registracijskih pločica.

– Drago mi je da su u MUP-u odlučili svim gradovima dati mogućnost uvođenja svoga registracijskog područja, čime su se potpuno besmislenima pokazali nedavni medijski napisi o nametanju Metkovića drugim lokalnim samoupravama. Nadam se da će se sada mediji posvetiti ozbiljnijim temama. Mi smo samo pratili što se događa oko promjene izgleda registracijskih pločica pa smo znali za namjeru Ministarstva da će građanima omogućiti uzimanje oznaka neovisno o mjestu prebivanja, ali i da će gradovima koji dosada nisu imali svoju oznaku dati tu mogućnost pa smo samo tražili oznaku MT za svoj grad. Iznenadila su nas reakcije iz drugih sredina, posebno iz Vrgorca, ali budući da su one bile uvjetovane reakcijom vrgorskoga HDZ-a i SDP-a znamo što se krije iza toga jer mi pružamo podršku Nezavisnoj listi mladih u Vrgorcu. Sad se naši susjedi, ako to žele, mogu voziti sa svojim registarskim oznakama, a mi se nadamo da nas to neće dodatno dijeliti nego da ćemo s ponosom isticati naše lokalne razlike, ali još više raditi na onome što nas povezuje i što nam je zajedničko. Neretva u mnogočemu treba biti jedinstvena i imamo toliko toga u čemu trebamo zajednički istupati – izjavio nam je povodom ove vijesti zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.


metkovic.hr