Regija

Metković prikuplja pomoć za Odžak i Slavoniju

Iz Metkovića je 29. svibnja krenuo šleper humanitarne pomoći za župu Novo Selo – Balegovac u općini Odžak stradalima u poplavama


U četvrtak 29. svibnja ispred crkve sv. Nikole biskupa iz Metkovića krenuo je šleper humanitarne pomoći za župu Novo Selo – Balegovac u općini Odžak stradalima u poplavama.Za desetak dana prikupljeno je 25 tona raznih potrepština – vode, nekvarljive i konzervirane hrane, kozmetičkih, higijenskih i sanitarnih sredstava, posteljine,obuće, odjeće, nekoliko aparata za isušivanje, par agregata i ostalih stvari za djecu i odrasle.

Prikupljanje pomoći organizirali su veterani 4. gardijske brigade – Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije zajedno sa krovnom Udrugom iz Splita sa predsjednikom Božom Zadrom koji je osigurao šleper, i neretvanskim župama – sv. Nikole biskupa iz Metkovića i Presvetog Trojstva iz Rogotina. U akciji su im pomagali i volonteri, simpatizeri i građani Metkovića.Dane Rendulić, dopredsjednik Udruge veterana, izjavio je da su, kao i do sada, u akciji uvijek tamo gdje su najpotrebniji.

Iz župe sv. Ilije šleper humanitarne pomoći krenut će narednog tjedna u Slavoniju, a humanitarni koncert „Činimo dobro zajedno” koji je trebao biti održan za potrebe siromašnih župljana, prenamijenjen je za potrebe stanovništva poplavljenih područja.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za