Regija

Metković prikuplja pomoć za Odžak i Slavoniju

Iz Metkovića je 29. svibnja krenuo šleper humanitarne pomoći za župu Novo Selo – Balegovac u općini Odžak stradalima u poplavama

U četvrtak 29. svibnja ispred crkve sv. Nikole biskupa iz Metkovića krenuo je šleper humanitarne pomoći za župu Novo Selo – Balegovac u općini Odžak stradalima u poplavama.Za desetak dana prikupljeno je 25 tona raznih potrepština – vode, nekvarljive i konzervirane hrane, kozmetičkih, higijenskih i sanitarnih sredstava, posteljine,obuće, odjeće, nekoliko aparata za isušivanje, par agregata i ostalih stvari za djecu i odrasle.

Prikupljanje pomoći organizirali su veterani 4. gardijske brigade – Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije zajedno sa krovnom Udrugom iz Splita sa predsjednikom Božom Zadrom koji je osigurao šleper, i neretvanskim župama – sv. Nikole biskupa iz Metkovića i Presvetog Trojstva iz Rogotina. U akciji su im pomagali i volonteri, simpatizeri i građani Metkovića.Dane Rendulić, dopredsjednik Udruge veterana, izjavio je da su, kao i do sada, u akciji uvijek tamo gdje su najpotrebniji.


Iz župe sv. Ilije šleper humanitarne pomoći krenut će narednog tjedna u Slavoniju, a humanitarni koncert „Činimo dobro zajedno” koji je trebao biti održan za potrebe siromašnih župljana, prenamijenjen je za potrebe stanovništva poplavljenih područja.